Board canada goose jacket uk døde

Hun var i sentrum av Brown v

En sentral figur i den øyeblikkelige sivile rettighetssaken Brown v. Board canada goose jacket uk døde. Linda Brown var bare et barn da hennes far prøvde å registrere henne i Toronto, en hvit grunnskole. Høyesteretts beslutning tre år senere. Her er Frank Canada Morris fra medlemsstasjonen KCUR.

FRANK MORRIS, BYLINE: Canada Goose Stocks UK I begynnelsen av 1950-tallet var Linda Brown et barn som vokste opp i et rasemessig blandet Topeka-nabolag, bare fire kvartaler fra Sumner Elementary School.

LINDA BROWN: Men da skoletiden kom, måtte jeg ta denne skolebussen og gå tvers over byen. Og så de hvite barna jeg spilte med i nabolaget, ville de gå til denne andre skolen. Og foreldrene mine prøvde å forklare dette for meg, men jeg var for ung på den tiden for å forstå.

canada goose importør norge MORRIS: Dette er Brown som snakker til NPR i 1973. Hennes mor, Leola Brown, fortalte NPR at hun og hennes mann Goose Outlet Canada Oliver Brown ble møtt med å forklare rasisme og segregering til deres forvirrede lille jente. canada goose importør norge

canada goose norge LEOLA BROWN: Men hennes pappa fortalte henne at han skulle prøve sitt beste for å gjøre noe med det og se at det var gjort unna med. canada goose norge

MORRIS: Etter å ha gjort dette dype løftet, gikk Brown datteren sin til Canada, og prøvde å registrere henne. Rektor fortalte ham at det ikke kunne gjøres.

canada goose norge nettbutikk ekte (SOUNDBITE OF ARCHIVED RECORDING) canada goose norge nettbutikk ekte

LEOLA BROWN: Han kom hjem, og han var veldig disgusted. Og sammen, han og NAACP startet en klage mot styret for utdanning.

MORRIS: Det var 1951. Junior og videregående skoler i Topeka var allerede integrert.

canada goose jakke JANAI NELSON: Den siste grensen i desegregating offentlige skoler, var på grunnskolenivå. canada goose jakke

MORRIS: Janai Nelson er NAACPs juridiske forsvars- og utdannelsesfond.

canada goose norge forhandler NELSON: Jeg tror at alle visste at vi hadde fjernet barrierene for segregering fra offentlige skoler, fra barn, at det for alltid ville forandre løpet av hvordan amerikanerne interagerte med hverandre, hvordan de så på hverandre, hvordan de oppfattet hverandres menneskehet. Høyesterett our website https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge kombinert med fire andre fra hele landet alle klumpet sammen med Browns navn. canada goose norge forhandler

canada goose outlet norge NELSON: Ut av det navnet Brown, ble etternavnet Brown synonymt med likestillingsbegrep. canada goose outlet norge

canada goose dunjakke MORRIS: Etter kjennskapet og farens død, flyttet Linda Brown tilbake til Topeka, jobbet i barndomsutdanning, reiste, fremmer sivile rettigheter og spilte piano i kirken der faren hadde preket. canada goose dunjakke

CAROLYN WIMS CAMPBELL: Hun var søsteren min i Kristus.

canada goose billig MORRIS: Carolyn Wims Campbell visste Linda Brown nesten hele sitt liv og ikke bare som desegregasjonens ansikt. canada goose billig

canada goose salg WIMS CAMPBELL: Hun var bare ikke den søte lille jenta. Hun var en kvinne som var omsorgsfull, var åndelig, en kjærlig person som vil bli savnet. canada goose salg

canada goose jakke oslo MORRIS: Linda Brown døde søndag etter en langvarig sykdom. Hun var 75. For NPR News, er jeg Frank Morris. canada goose jakke oslo

(SOUNDBITE OF GIGI MASIN OG CHARLES HAYWARD ‘S’ CLOUDS ‘)

canada goose i norge NPR-transkripsjoner er opprettet på en hastighetsfrist av Verb8tm, Inc., en NPR-entreprenør, og produsert ved hjelp av en proprietær transkripsjonsprosess utviklet med NPR. Denne teksten kan ikke være i sin sluttform og kan oppdateres eller revideres i fremtiden. Nøyaktighet og tilgjengelighet kan variere canada goose i norge.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *