‘) Candice had een winkel met veel geld

Starbucks discrimineert tegen oudere werknemers

moncler jas outlet Andrea bracht een recente shift van 13 uur door bij Starbucks, waar ze als manager in pijn werkt. Maar toen moest ze dekking zoeken voor een medewerker die ziek thuiskwam. moncler jas outlet

moncler sale Een uur na haar dienst begon ze de vertrouwde, scherpe sensatie te voelen dat goedkope moncler-jassen van haar voeten op haar rug schieten als ze langere tijd staat. Een paar uur later begon ze te hinken. Andrea heeft een gezondheidstoestand die ze niet wilde specificeren, om haar anonimiteit te beschermen. Ze negeerde de ernstige pijn terwijl ze de bevelen opvolgde en ervoor zorgde dat de koffiebar soepel draaide. moncler sale

moncler jassen heren In de afgelopen vier jaar heeft Andrea binnen Starbucks 29 banen aangevraagd, op gebieden als personeelszaken en goedkope recrutering van monclerjassen, waardoor ze minder tijd aan haar voeten zou kunnen besteden. Ze is afgewezen en ze is slechts één keer met een interview beland, hoewel ze al 15 jaar bij het bedrijf is, werd in 2016 benoemd tot manager van de wijk voor haar district en behaalde een diploma via het Starbucks-beursprogramma aan de Arizona State University. moncler jassen heren

Aanvankelijk dacht Andrea dat ze eenvoudig haar managementvaardigheden verder moest ontwikkelen en meer tijd met het regionale hoofdkantoor moest opnemen. Maar in de afgelopen twee jaar, toen ze zag dat een aantal van haar collega’s van boven de 40 jaar werden ontslagen of plotseling het bedrijf verliet, begint ze een meer sinistere reden te vermoeden voor haar herhaalde afwijzingen.

moncler jassen Bij elke verkooptermijn ontvangt ze dezelfde zakelijke afwijzingsbrief waarin staat dat ze besloten hebben ‘een andere richting op te gaan’, denkt ze: ‘Ben ik op dit moment een aansprakelijkheid voor mijn gezondheid of voor mijn leeftijd?’ moncler jassen

Andrea begon zich te More https://www.jassenmoncler.nl moncler outlet voelen dat haar dagen bij het bedrijf zijn geteld.

moncler outlet Hoewel ze vrijaf heeft genomen om meerdere operaties uit te voeren, klaagt ze nooit over haar pijn op het werk, bang dat ze haar ontslagen kan krijgen. moncler outlet

moncler jas heren sale ‘Ik ben bang dat ik elke dag ga werken dat ze naar de fabriek gaan om een ​​reden te vinden om me te laten gaan’, vertelde ze HuffPost. ‘Terwijl haar jaarlijkse salarisverkoop van ongeveer $ 71.000 hoog is voor een baan in de dienstverlenende sector, is zij’ een alleenstaande moeder die nog steeds salaris betaalt, haar eigen 23-jarige dochter die thuis woont en een neurologische aandoening heeft. Andrea schat dat ze tussen de $ 200 en $ 400 per maand aan medische kosten uitgeeft. ‘Ik zou binnen zes maanden failliet gaan, dat kan ik je vertellen.’ moncler jas heren sale

Starbucks is recentelijk in de krantenkoppen geweest omdat zijn personeel een opleiding voor rassenafwijking moest ondergaan, nadat twee zwarte mannen in april in een winkel in Philadelphia waren gearresteerd terwijl ze op een vriend wachtten. Maar sommige werknemers zeggen dat er nog een vooroordeel is dat het bedrijf moet aanpakken: leeftijdsdiscriminatie.

HuffPost sprak met zeven huidige en voormalige managers van winkels in Starbucks in vijf staten die zeggen dat ze gepest werden door het management en in de meeste gevallen werden ze ontslagen of uit het bedrijf geduwd omdat ze ouder dan 40 waren.

Hoewel Starbucks vaak wordt opgehouden als een benijdenswaardige werkplek, waar goedkope moncler-werknemers ‘partners’ worden genoemd en aandelenopties krijgen, een genereus pakket voordelen en gratis online collegegeld, zeggen oudere personeelsleden van monlcer-dons dat het bedrijf werknemers steeds vaker als wegwerp-personeel behandelt. Ze zeggen dat Starbucks de afgelopen vijf jaar de intentie leek te hebben om oudere managers te vervangen door jongere, goedkopere werknemers die zware diensten afhandelen, meer werk verzetten en minder kosten om te verzekeren.

moncler nederland De meeste geïnterviewde HuffPost-mensen werkten al meer dan 10 jaar bij Moncler Jackets om het bedrijf te kopen en beschreven soortgelijke patronen van onterecht bekritiseerd worden op het werk, doorgegeven voor promoties, minder verantwoordelijkheden gegeven in de tijd en uiteindelijk gedwongen worden of laten gaan voor redenen die niet strookten met hun hoge prestaties. De situaties variëren van een medewerker die zei dat haar manager leeftijdgerelateerde opmerkingen maakte naar anderen die zeiden dat managers zich hadden gefixeerd op hun verwondingen, hun werk hebben aangevallen en ze hebben verbannen. moncler nederland

Sommigen zeiden dat ze geklaagd hadden over menselijke hulpbronnen, maar dat intern onderzoek niet grondig was uitgevoerd en geen duidelijke consequenties had voor discriminerende managers.

moncler heren ‘We hebben geen enkele tolerantie voor moncler outlet online soort van intimidatie van welke aard dan ook en hebben een zeer duidelijke set richtlijnen wanneer elke vorm van intimidatie of discriminatie claims zoals deze zijn gemaakt,’ zei Reggie Borges, een woordvoerder van Starbucks, eraan toevoegend dat de het bedrijf kan geen commentaar geven op specifieke gevallen. ‘We willen dat onze winkels een verwelkomende omgeving zijn voor onze partners en onze klanten en in elk geval waar dat niet het geval is, willen we snel actie ondernemen en dit aanpakken.’ moncler heren

moncler outlet sale Een medewerker heeft HuffPost verteld dat ze een klacht heeft ingediend bij de federale Equal Employment Opportunity Commission, omdat ze is ontslagen vanwege leeftijdsdiscriminatie, en zegt dat ze van plan is een rechtszaak aan te spannen als het bedrijf niet akkoord gaat met bemiddeling. Een andere voormalige werknemer, Diana Kelly, heeft onlangs een advocaat aangenomen en is van plan om een ​​EEOC-klacht in te dienen wegens onrechtmatige beëindiging op basis van leeftijdsdiscriminatie. moncler outlet sale

moncler jas dames sale Het bedrijf is eerder geconfronteerd met beschuldigingen van discriminatie op grond van leeftijd. In 2013 diende een 65-jarige ex-barista een klacht in bij de Maryland Commission on Civil Rights nadat ze was ontslagen en vervangen door twee werknemers van in de twintig. In 2015 leidde een 63-jarige voormalige Starbucks het bedrijf voor onrechtmatige beëindiging op basis van ageisme. Het bedrijf vestigde zich. moncler jas dames sale

‘Het grootste verraad is’ respect en waardigheid voor elke partner ‘,’ zei Kelly, een deel van de missie van het bedrijf parafraserend. ‘Ik heb niet het gevoel dat dat voor de ouderen klopt.’

moncler jassen heren sale Candice, een 42-jarige voormalige Starbucks-winkelmanager in Orlando, Florida, diende een klacht in bij de EEOC nadat ze in maart was ontslagen. Candice vroeg HuffPost haar achternaam niet te publiceren om te voorkomen dat ze haar huidige zoektocht naar een baan in gevaar zou brengen. moncler jassen heren sale

moncler uitverkoop Ze zegt dat ze haar in de laatste moncler outletwinkel May heeft verwond, met een gewicht van 20 kilo koffie. Ze nam een ​​kort ziekteverlof en toen ze bijna twee weken na de verwonding door de winkel stopte, overhandigde de chef van Candice haar een ‘corrigerende actie’, een document dat problemen met haar uitvoering opsomde, waarvan haar manager beweerde dat ze er niet in was geslaagd. vul het ploegenschema in hoewel Candice zei dat ze niet op de hoogte was van een nieuw protocol en het schoonmaakschema. Candice zegt dat ze ijverige schoonmaakregistraties bijhield, die haar manager gedurende drie maanden niet had gecontroleerd of ondertekend, ondanks het protocol dat haar baas dit minstens elke zes weken doet. (HuffPost heeft de betreffende reinigingslogboeken bekeken en het lijkt erop dat haar baas ze al enkele maanden niet heeft ondertekend.) moncler uitverkoop

moncler dames Candice, die in totaal acht jaar in twee verschillende perioden voor het bedrijf heeft gewerkt, was geschokt door de corrigerende actie, waarvan zij zegt dat deze meestal is voorbehouden aan werknemers die op weg zijn om te worden ontslagen. haar manager had haar nooit een mondelinge waarschuwing gegeven, wat volgens haar meestal de eerste stap is naar prestatieproblemen op laag niveau. (Borges zei dat het type corrigerende actie die een werknemer ontvangt, verbaal, geschreven of definitief afhangt van ‘de ernst en de aard van de overtreding.’) Candice had een winkel met veel geld, die onlangs door het senior management als een voorbeeldige leider in een e-mail aan iedereen was genoemd winkels in de regio Florida, en was geliefd bij veel van haar klanten en medewerkers. In een e-mail naar human resources die HuffPost heeft besproken, beschreef een collega Candice als een ‘mentor’ en ‘de beste Starbucks Manager die ik ooit heb gehad.’ moncler dames

moncler jas dames Candice was zo in paniek over het vooruitzicht te worden ontslagen van een baan waar ze van hield, en het salaris te verliezen waar haar gezin van vijf van afhankelijk was, dat ze tegen haar arts loog dat ze zich beter voelde en haar medisch verlof korter maakte. moncler jas dames

‘Ik vertelde mijn man’ Als ik morgen niet naar het werk ga, verlies ik mijn baan ‘,’ zei ze. ‘Ik heb nooit het gevoel gehad dat er een echt probleem met de prestaties was of iets dat ik had gemist. Ik had echt het gevoel dat ik meteen een doelwit was.’

moncler jassen dames sale Toen Candice weer aan het werk ging, werd wat ze nu ziet als discriminatie op de leeftijd steeds slechter. Haar districtmanager, een vrouw in haar vroege of midden dertig die in 2016 met haar werk begon, begon naar de winkel te komen om te klagen dat het vies en ongeorganiseerd was. Candice zegt dat dat niet waar was, en HuffPost beoordeelde een document waaruit bleek dat haar winkel in juni een 96,8 procent op de kwaliteitscontrole van het bedrijf scoorde. moncler jassen dames sale

Candice zegt dat haar manager ook begon met het maken van opmerkingen die suggereerden dat ze ongeschikt was om een ​​winkel te beheren vanwege haar blessure en het feit dat ze drie zonen grootbrengt. Ze had het gevoel dat de opmerkingen te wijten waren aan haar leeftijd.

‘Ik heb nooit gedacht dat ik oud was,’ zei ze. ‘Ik heb 12 uur heel hard gewerkt en had eigenlijk het gevoel dat ik meer uithoudingsvermogen had dan 20-jarigen.’

Een collega vertelde Candice dat toen een vrouw van meer dan 50 uit hun district in juli werd gedegradeerd, hun baas zei: ‘Eén down, drie te gaan’ een verwijzing naar Candice en twee andere winkelmanagers ouder dan veertig in hun district. (De collega zou geen commentaar geven voor dit artikel omdat ze nog steeds bij Starbucks werken en bezorgd zijn over werkzekerheid, maar HuffPost heeft een sms-bericht gecontroleerd waarin werd bevestigd dat de collega de opmerking had gerapporteerd aan een interne onderzoeker.)

Candice had het gevoel dat ze elke dag ontslagen kon worden. De stress veranderde haar in een ‘zombie’ die thuis zou komen van haar werk en meteen naar haar kamer zou gaan. Haar man zei dat ze angstaanvallen had waardoor haar handen trilden en haar hoofd duizelig werd. ‘Ik voelde me de hele tijd erg gepest en lastig gevallen,’ zei Candice. ‘[Mijn manager] zou altijd iets vinden om me te laten vallen, en ik zou letterlijk in tranen of extreem verdrietig van het werk komen. Ze had zoveel macht over me en het werd een gevecht voor mijn werk en een gevecht voor mij en mijn integriteit. ‘

moncler jas sale Candice heeft HR gebeld om te klagen over het gedrag van haar baas drie maanden na haar blessure, en zegt dat haar werd verteld dat een andere medewerker ook had geklaagd over deze specifieke districtmanager.Het bedrijf voerde een onderzoek uit. Candice zegt dat de onderzoeker tot de conclusie kwam dat haar baas de ‘ Eén opmerking, drie om te gaan ‘, die een andere medewerker had geverifieerd, en zei dat de manager’ coaching nodig heeft om partners te adresseren ‘, maar Candice zegt dat ze geen gevolgen heeft ondervonden moncler jas sale.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *